Як підтримка ментального здоровʼя змінює команди: кейс проєкту про психологічну допомогу командам та бізнесам під час війни

Минулого року Точка опори запустила проєкт «Точка Турботи», мета якого — допомогти українському бізнесу побудувати інклюзивну психологічну підтримку для своїх команд під час війни.

У межах проєкту разом з експертами та експертками було створено Care-to-Business Case — набір інструментів психологічної допомоги працівникам та працівницям. До набору увійшли:

  • посібник з інструментами та кейсами для роботодавців «Робота турбота: Як зберегти ментальне здоров’я працівників»,
  • онлайн-курс про психологічну допомогу командам та бізнесам,
  • записи воркшопів з експерт(к)ами у сфері інклюзивної психологічної допомоги,
  • також ми проводили інтервізії та супервізії для психологів/инь для покращення їхніх професійних навичок та ефективності роботи всередині команд.

Наразі на сайті проєкту можна безкоштовно завантажити посібник: https://www.t-t.org.ua/

А записи воркшопів можна переглянути на YouTube-каналі ГО «Точка опори ЮА»: https://www.youtube.com/@ua-ngofulcrumua6844/videos

Сьогодні ж ми хочемо поділитись деякими результатами проєкту і змотивувати всіх, хто ще не долучився до «Точки Турботи», — зробити це. І неважливо, наскільки маленька чи велика у вас команда, навіть якщо ви працюєте самостійно — той професійний та прикладний інструментарій, створений у межах проєкту, стане помічним для всіх, хто розуміє важливість підтримки ментального здоров’я не тільки на словах, а й прагне запроваджувати зміни.

Проєкт «Точка Турботи» створено громадською організацією «Точка Опори ЮА» за підтримки Center for Disaster Philanthropy.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар