Геї фламінго виховують усиновлене пташеня після успішного вилуплення з яйця в сафарі-парку зоопарку Сан-Дієго

Двоє чарівних самців фламінго виростили всиновлене пташеня після успішного висиджування яйця в сафарі-парку зоопарку Сан-Дієго, штат Каліфорнія, США.

На початку цього року одностатеві птахи сиділи на муляжі яйця і вразили доглядачів зоопарку своїми батьківськими здібностями. Зрештою, фахівці дали парі тварин справжнє яйце, «дозволивши іншій парі фламінго зробити подвійну кладку і висидіти друге пташеня».

Пташеня, яке народилося наприкінці вересня, зараз «процвітає». Про це зоопарк написав у соціальній мережі: «Пара вдосконалила свої батьківські обов’язки, чергуючи обов’язки з висиджування і підтримуючи пташеня ситим завдяки щоденній порції рослинного молока».

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений San Diego Zoo Safari Park (@sdzsafaripark)

Прийомні батьки можуть годувати пташенят «молозивом», яке надходить з верхнього відділу травного тракту батьків. У зоопарку розповіли:

«І самці, і самки можуть годувати пташенят таким чином, і навіть фламінго, які не є батьками, можуть виступати в ролі прийомних батьків.

Вважається, що голодні крики, які видає голодне пташеня, стимулюють секрецію молока».

Прийомні батьки відлучать пташеня від молока, коли йому буде близько двох місяців.

За даними зоопарку, обом батькам фламінго близько 40 років. Малі фламінго – вид, що мешкає в Африці на південь від Сахари та на заході Індії, і пташеня також належить до цього виду.

Малі фламінго можуть виростати до 2,6-2,9 футів заввишки і важити до 1,5-2 кг. Після вилуплення пташеня має розмір тенісного м’яча і сіре пір’я замість характерного рожевого забарвлення.

Схожий випадок стався у британському зоопарку на початку цього року. Чилійські фламінго Кертіс і Артур висиджували яйце в зоопарку Пейгнтон в графстві Девон, яке, за припущенням експерта, могло бути покинуте іншою парою.

Співробітники зоопарку повідомили, що ця пара, обидва самці, зробили свій внесок у вилуплення першого з 2018 року виводку пташенят фламінго в зоопарку.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар