Джо Локк з Heartstopper не вважає справедливою заборону гетеросексуальним акторам грати ролі геїв

21-річний гей-актор, який нещодавно дебютував у серіалі кіновсесвіту Marvel в ролі таємничого «підлітка» у Agatha All Along, вважає, що актори повинні грати ролі «автентично» і з «найкращими намірами».

«Я не хотів би не мати можливості зіграти гетеросексуального персонажа, тому я не думаю, що буде справедливо забороняти комусь гетеросексуальному – хто може провести всі дослідження – грати персонажа-гея», – сказав він в інтерв’ю The Guardian.

Зірка екрану також зазначив, що студіям може бути складно навіть дізнатися про сексуальну орієнтацію виконавця, коли він пробується на роль.

«Вони б ніяк не змогли сказати: «Ти гей, інакше ти не зможеш пройти прослуховування на цю роль?» 16-річному хлопцеві», – сказав Локк про свій тест на Heartstopper. «Вам не потрібно цього знати».

Однак він продовжив, що представництво у ЗМІ є «дуже важливим».

«Якщо ви граєте роль автентично і з найкращими намірами – ви не просто граєте стереотип – тоді вперед».

Дебати навколо гетеросексуальних акторів, які грають квір-ролі, стали особливо болючим місцем у світі Heartstopper після того, як Кіт Коннор, який грає хлопця Локка Ніка, заявив, що відчув себе «змушеним» відкрити свою бісексуальність після спекуляцій навколо його сексуальної орієнтації.

Глядачі звинуватили Коннора у «цькуванні» через те, що він мав стосунки з жінкою за кадром, незважаючи на те, що в Heartstopper він грає бісексуального персонажа, і це змусило його написати про це в соціальних мережах: «Я бі. Вітаю з тим, що змусив 18-річного хлопця розповісти про себе».

Квір-фейтерінг – це спроби, зазвичай у ЗМІ, натякнути на квір-орієнтацію без прямого підтвердження чи заперечення сексуальної орієнтації людини.

У відповідь творчиня Heartstopper Еліс Осеман висловила свою підтримку Коннору, написавши, що не може повірити, що шанувальники серіалу можуть «з радістю витрачати свій час на спекуляції про сексуальність і судити на основі стереотипів», додавши: «Я сподіваюся, що ці люди будуть вдячні за те, що їхні погляди не будуть розцінюватися як квір-байтерство: «Сподіваюся, всім цим людям до біса соромно. Кіт, ти дивовижний».

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар