Ріелтори виправлять помилку з написом «ЛГБТ не допускається» на рекламних флаєрах в Японії

Компанія з нерухомості на Фукуоці потрапила під критику після того, як в оголошеннях про оренду її об’єктів нерухомості було вказано, що «ЛГБТ не допускаються» в умовах заявки для орендарів.

Висловлювалися розчарування і здивування, особливо з боку зацікавлених сторін, з приводу заяви, яка вказувала на те, що в оренді нерухомості може бути відмовлено на підставі ґендерної ідентичності або сексуальної орієнтації заявників.

Компанія з нерухомості заявила, що «це було недоречно», коли надавала пояснення, і вживає заходів для виправлення ситуації.

У лютому 2023 року чоловік у віці 30 років, який мешкав на Фукуоці, був вражений, коли відвідав агентство нерухомості в пошуках житла і побачив напис «ЛГБТ не допускаються» на документі, що описував план квартири, орендну плату та іншу інформацію про оренду.

Чоловік думав, що зможе проконсультуватися з агентством нерухомості щодо проживання зі своїм одностатевим партнером у майбутньому, оскільки агентство нерухомості підтримує ЛГБТ-спільноту.

Але коли він побачив опис, то подумав: «Я хочу, щоб компанія подумала про те, як почуватимуться люди, які це побачать».

Компанія з нерухомості повідомила газеті Asahi Shimbun, що вперше дізналася про цю ситуацію у вересні цього року. Представник компанії заявив, що напис «ЛГБТ заборонено» у документах на нерухомість є «недоречним і таким, що вводить в оману».

Компанія заявила, що кілька років тому модифікувала свою систему управління нерухомістю, щоб пристосувати її до критеріїв пошуку «ЛГБТ-дружніх», які приблизно в 2017 році запровадив один з найбільших інформаційних сайтів про нерухомість.

При введенні інформації про орендовану нерухомість в систему, співробітники вводять «ЛГБТ дозволено», якщо власник нерухомості дав дозвіл на спільне проживання ЛГБТ-пар.

Однак, якщо власник нерухомості не давав згоди або якщо вона була непідтверджена, вони могли ввести «ЛГБТ не дозволено», – зазначили в компанії.

Спочатку інформація, введена таким чином, не повинна була включатися в матеріали, що надаються клієнтам.

Компанія вважає, що ця ситуація сталася через те, що «обробка інформації не була достатньою мірою наскрізною в компанії».

Компанія заявила:

«Це сталося через людську помилку, і компанія не має наміру дискримінувати ЛГБТ-людей».

Зараз компанія перебуває в процесі внесення змін до своєї внутрішньої системи.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар