Якби команда ЛГБТК+ була країною, то на цьогорічних Олімпійських іграх ми були б на 8-му місці

Команда ЛГБТК+ здобуває золото, срібло та бронзу на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі!

Команда ЛГБТК+ (тобто всі відкриті спортсмени-лесбіянки, геї, бі-, транс- та квір-спортсмени/ки) наразі посідає 8 місце у медальному заліку з вражаючими 24 медалями, що складаються з 5 золотих, 11 срібних та 8 бронзових медалей. Slay!

Італія знаходиться прямо перед командою ЛГБТК+ з 25 медалями, Японія та Південна Корея ділять шосте місце з 26 медалями, а США випереджають усіх з 75 медалями. Хвастощі.

Для контексту: на Іграх 2021 року в Токіо команда ЛГБТК+ здобула загалом 32 командні та індивідуальні медалі – 11 золотих, 12 срібних і дев’ять бронзових. Чи зможемо ми побити цей рекорд цього року? Здається, що так, адже у нас є ще майже тиждень.

Скільки ЛГБТК+ спортсменів/ок на олімпіаді?

Команда ЛГБТК+ складається з майже 200 ЛГБТК+ спортсменів/ок, 11 з яких представляють команду Великої Британії, включаючи дайвера Тома Дейлі, плавця Деніела Джервіса та хокеїстку Фіону Креклз.

Однак ця кількість, без сумніву, буде продовжувати зростати протягом майбутніх ігор, оскільки все більше спортсменів відчувають себе комфортно, ділячись своєю ідентичністю зі світом.

До завершення олімпійських змагань залишилося ще кілька днів, тож тримаємо кулаки за те, щоб медалі не закінчувалися.

Ось медалі, які здобула команда ЛГБТК+ на сьогоднішній день:

Бронзові медалі

Amandine Buchard, Франція, дзюдо – Амандін Бушар пройшла шлях від срібла в Токіо до золота в Парижі в категорії 52 кг.

Natalya Diehm, Австралія, фрістайл на BMX – Наталя Дім завоювала бронзову медаль, що зробило її першою в історії Австралії жіночою медалісткою на Олімпійських іграх у фрістайлі на BMX.

Lauren Doyle, Alev Kelter, Steph Rovetti, Kristi Kirshe, США, регбі-7 – команда США з регбі-7, підсилена зірками ЛГБТК+, здобула бронзову медаль.

Beatriz Ferreira, Бразилія, бокс – Беатріс Феррейра виграла свою другу олімпійську медаль з боксу після захоплюючого матчу.

Carl Hester, Великобританія, кінний спорт – Карл Хестер (і його кінь Фейм) завоював свою четверту олімпійську медаль у Парижі, отримавши бронзу в командній виїздці.

Evy Leibfarth, США, каное-слалом – 20-річна Еві Лейбфарт, перша американка, яка змагалася у трьох олімпійських дисциплінах на каное/байдарках, здобула бронзу.

Tabea Schendekehl, Німеччина, академічне веслування – Табеа Шендекель змагалася в командних змаганнях з веслування на човнах-четвірках серед жінок, де здобула бронзову медаль.

Rafaela Silva, Бразилія, дзюдо – Рафаела Сілва виграла бронзу в змішаній команді з дзюдо, вона здобула першу золоту медаль Бразилії на Ріо-2016.

Срібні медалі

Olivia Apps, Sophie de Goede, Maddy Grant,, Канада, регбі-7 – Канадська команда привезла додому срібну медаль у жіночому регбі-7.

Perris Benegas, США, BMX фрістайл – Перріс Бенегас проклала собі шлях до срібної медалі у фрістайлі після операції на коліні кількома місяцями раніше.

Tom Daley, Великобританія, стрибки у воду – завзятий в’язальник і олімпійська ікона Том Дейлі завоював срібну медаль у синхронних стрибках з 10-метрової вишки, свою п’яту олімпійську медаль, в той час як його чоловік і сини дивилися на нього.

Raz Hershko, Ізраїль, дзюдо – Раз Гершко виграв бронзу в Токіо і здобув срібло в Парижі в категорії +78 кг у дзюдо.

Michelle Kroppen, Німеччина, стрільба з лука – після бронзової командної медалі в Токіо Мішель Кроппен завоювала срібло в змішаних командних змаганнях.

Cathrine Laudrup-Dufour, Данія, кінний спорт – Катрін Лаудруп-Дюфур була частиною данської команди з виїздки, яка здобула срібло.

Emma Twigg, Нова Зеландія, академічне веслування – Емма Твігг завоювала срібну медаль в одиночці, потіснивши своє попереднє золото.

Sha’Carri Richardson, США, легка атлетика – бісексуальна зірка легкої атлетики Ша’Керрі Річардсон виграла срібну медаль у спринті на 100 метрів.

Lauren Scruggs, США, фехтування – Лорен Скраггс виграла срібло у всеамериканському жіночому індивідуальному фіналі, вона також виграла золото у командному заліку.

Maria Perez, Іспанія, легка атлетика – Марія Перес довела, що квір-люди ходять швидко; вона здобула срібну медаль у спортивній ходьбі на 20 км.

Marianne Vos, Нідерланди, велоспорт – Від своєї першої Олімпіади у 2008 році Маріанна Вос завоювала срібло у жіночій шосейній гонці 2024 року.

Золоті медалі

Alice Bellandi, Італія, дзюдо – Аліче Белланді принесла Італії золото з дзюдо і, щоб відсвяткувати перемогу, поцілувала свою подругу (зірку дзюдо Жасмін Мартін, яка виступає за Південну Африку).

Amandine Buchard, Франція, дзюдо – Амандін Бушар у складі змішаної команди завоювала золоту медаль перед рідною публікою у Франції.

Lauren Scruggs, США, фехтування – Лорен Скраггс виграла командну золоту медаль після срібла в індивідуальному заліку. Скраггс увійшла в історію як перша темношкіра американка і перша відкрита лесбійка, яка виграла індивідуальну медаль в олімпійському фехтуванні.

Frederic Wandres, Німеччина, кінний спорт – Фредерік Вандрес (і його кінь Блютуз) риссю проклали собі шлях до золота в німецьких командних змаганнях з виїздки.

Portia Woodman-Wickliffe, Нова Зеландія, регбі-7 – Portia Woodman-Wickliffe виграла золото, свою третю олімпійську медаль для Нової Зеландії. Вудман-Вікліфф одружена з членкинею “Чорної папороті” і переможнецею Кубка світу Рене Вікліфф.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар