Поліцейський-трансгендер зі штату Вісконсін хоче побудувати мости між поліцією та чорношкірою і транс* спільнотами

Від темношкірих мешканців Мілвокі, США, які подали до суду через непропорційні зупинки та обшуки з боку поліції, до дослідження, яке показало, що більшість трансгендерних людей не відчувають себе комфортно, звертаючись по допомогу до правоохоронців, – останні новини підкреслюють, що темношкіра та ЛГБТК+ спільноти мають напружені стосунки з поліцією.

33-річний Дезьйорн “Діджей” Готьє – офіцер поліції штату Вісконсін у місті Вест Елліс, департамент поліції Фейр-Парк. Він темношкірий і перший відкритий трансгендерний поліцейський у Вісконсині, тому він має унікальну можливість служити мостом між правоохоронними органами та темношкірою та ЛГБТК+ спільнотами.

У 2018 році темношкірі мешканці Мілвокі стверджували в суді, що поліція “непропорційно часто зупиняла та обшукувала їх, часто без обґрунтованої підозри у злочинній діяльності“, що призвело до знакової мирової угоди з Американською спілкою громадянських свобод штату Вісконсин на суму 3,4 мільйона доларів. Згідно з подальшим повідомленням Milwaukee Journal Sentinel, ці диспропорції все ще існують.

Опитування Національного центру трансгендерної рівності – найбільше опитування, що вивчає досвід трансгендерних людей у США – показало, що 57% респондентів відчували б себе некомфортно, звертаючись по допомогу до поліції. Крім того, 58% повідомили про певну форму поганого поводження з боку поліції, наприклад, коли їх неодноразово називали не тією статтю, словесно ображали, піддавали фізичному або сексуальному насильству.

Готьє, який виріс у Мілвокі і став офіцером поліції в грудні 2022 року, не здивований результатами.

Є відчуття незахищеності, і вони не відчувають себе в безпеці“, – сказав він.

Готьє, який зараз живе в Мускего, вважає, що для поліції важливо вдосконалювати та адаптувати методи роботи, щоб охопити більшу кількість громад. Він сподівається, що його підхід допоможе іншим.

Що робить Готьє для покращення стосунків між поліцією та ЛГБТК+ спільнотою

Готьє допомагає подолати розбіжності, роблячи все можливе, щоб Виставковий парк штату Вісконсин славився своєю інклюзивністю.

Нещодавно він отримав сертифікат ЛГБТ-зв’язкового в організації Out To Protect, яка підтримує ЛГБТ+ співробітників правоохоронних органів і налагоджує відносини між правоохоронцями та ЛГБТ+ спільнотою.

Це робить все офіційно. Це робить мій титул офіційним“, – сказав він про свою нову роль.

На додаток до сертифікації Готьє, Департамент поліції Фейр-Парку штату Вісконсін працює над акредитацією департаменту як представника ЛГБТ-спільноти через ту ж саму організацію. Готьє сказав, що цей процес займе близько року. “Це означатиме, що ми навчені задовольняти потреби в послугах лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів і квір-спільнот“, – сказав він.

Як ЛГБТ-координатор, Готьє слугуватиме ресурсом для інших офіцерів та персоналу з питань ЛГБТК+, таких як:

  • Консультування фахівців з кадрових питань щодо найкращого страхового плану, якщо комусь потрібна відпустка для проведення гендерно-підтверджуючої медичної операції
  • виступати за належне припасування форми та бронежилетів
  • бути контактною особою для тих, хто може бути трансгендером і бездомним. Він сказав, що матиме базу даних дружніх до ЛГБТК+ місць, а також зможе налагоджувати партнерські стосунки з установами.

Готьє сказав, що як контактна особа, він також може налагоджувати зв’язки з лікарнями, виступати за покращення послуг для трансгендерних людей і знати, які лікарні мають найкращі умови для трансгендерних людей.

Він також координуватиме тренінги, координуватиме присутність та представництво департаменту на заходах та святкуваннях ЛГБТК+ спільноти, підтримуватиме зусилля з підбору персоналу для залучення ЛГБТК+ кандидатів, а також займатиметься вирішенням проблем та розбудовою довіри з правоохоронними органами та ЛГБТК+ спільнотою.

“Я став поліцейським, щоб допомагати іншим”, – сказав Готьє

Почавши працювати офіцером безпеки у виставковому парку штату Вісконсін у 2017 році, Готьє розповів, що почав виступати за відмінну взаємодію з трансґендерним і темношкірим населенням.

Готьє сказав, що його досвід роботи в департаменті був “чудовим”, і департамент був відкритий для нього як для трансгендерного офіцера. Фактично, саме начальник поліції Фейр-Парку штату Вісконсін Кеннет Піледжі помітив потенціал Готьє як офіцера безпеки і запропонував йому пройти навчання, щоб стати повноцінним офіцером поліції.

“Я став офіцером поліції, щоб допомагати іншим і сприяти подоланню розриву в суспільстві, – сказав Готьє. “Молоді важливо знати, що поліція – це той, до кого можна звернутися в надзвичайних ситуаціях і кому можна довіряти”.

Коли він навчався в поліцейській академії при Технічному коледжі Мілуокі, його осяяло: “Не думаю, що я коли-небудь зустрічав тут (трансгендерного поліцейського)“.

Де Готьє бачить можливості для вдосконалення

Як офіцер поліції, Готьє каже, що його основне завдання – проявляти доброзичливість і демонструвати максимальний професіоналізм по відношенню до трансгендерного населення.

Я запитую про їхні займенники, – каже він. “Це показує людську взаємодію. Я бачу в тобі людину і поважаю тебе“.

Готьє сказав, що поліція повинна подбати про те, щоб жертвам злочинів, наприклад, було комфортно звертатися до відділення невідкладної допомоги, якщо злочин був скоєний на ґрунті ненависті.

За його словами, якщо існує недовіра до поліції, люди можуть не наважуватися ідентифікувати себе як транс-людей перед правоохоронцями.

Готьє сказав, що хотів би бачити гендерно-нейтральні туалети в поліцейських відділках, більше тренінгів для офіцерів і контактну особу з питань ЛГБТК+ в кожному відділку.

Тим часом, за його словами, прайди дають можливість йому та його колегам-правоохоронцям підходити до людей з розумінням.

Але це – балансування, сказав він: Ви не хочете “надмірно посилювати поліцію” на таких заходах і посилати сигнал, що прайди небезпечні. У той же час, якщо представники ЛГБТК+ спільноти мали негативний досвід спілкування з правоохоронцями, вони можуть не вітати поліцію.

“Ми маємо дбати про громадську безпеку. Прайд – це величезна подія. Якщо це концерт, наприклад, ми хочемо, щоб були правоохоронці. Ми хочемо, щоб вони були присутні”, – сказав він.

Готьє сказав, що поліція повинна ставити собі правильні питання, щоб допомогти розвивати відносини з громадами, де може існувати недовіра.

Підсумок: Поліція повинна подумати про те, як вона може допомогти заходу бути успішним, сказав він. Це може означати, що на ЛГБТК+ заходи слід запрошувати лише тих офіцерів, які “дружелюбно ставляться до квір-спільноти і хочуть бути присутніми”.

Він також сказав, що заохочуватиме інших представників ЛГБТК+-спільноти розглянути можливість кар’єри в правоохоронних органах.

“Я хочу зробити свій внесок, адже ми тут для того, щоб допомагати, – сказав він. “Це і є вплив, і бути тими змінами, які ви хочете бачити”.

Готьє служить захисником транс-людей за межами поліції

Готьє ділиться своєю історією та виступає на захист транс-людей як на місцевому, так і на національному рівні. У 2014 році він заснував Dezjorn International LLC і виступає з публічними промовами на теми різноманітності та інклюзії, бізнесу та підприємництва, наставництва та мотивації молоді, а також на теми, що стосуються міністерства, поліції, права та армії.

Він був моделлю з 6-місячного віку і продовжив працювати після транзішена у 2014 році. Готьє був одним з 17 трансгендерних моделей у відомій нью-йоркській кампанії Barney’s. Він отримав титули “Містер Вісконсин” у 2018 році та “Містер Чорний Транс Вісконсин” у 2019 році.

У всіх цих ролях Готьє зазначив, що існує багато способів адвокації та підвищення обізнаності про підтримку транс-людей.

“Транс-люди існують, вони існують скрізь”, – сказав він.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар