Сара Макбрайд на шляху до того, щоб стати першою транс*людиною в Конгресі США

Сара МакБрайд може стати першою транс*людиною в Конгресі США після того, як її єдиний опонент на праймеріз від Демократичної партії в Делавері відмовився від участі у виборах.

МакБрайд, яка увійшла в історію у 2020 році як перша в історії транс* сенаторка, намагається подати заявку на участь у виборах до Конгресу США від штату Делавер напередодні листопадових виборів.

Юджин Янг, який також балотувався від Демократичної партії, оголосив у середу (12 червня), що призупиняє свою кампанію. Як повідомляє делаверська радіостанція WHYY, Янг не назвав причину свого виходу з перегонів.

Оскільки МакБрайд зараз є єдиною демократкою, яка балотується до Конгресу, а Делавер є переважно демократичним штатом, дуже ймовірно, що вона увійде в історію як перша трансгендерна людина в Конгресі США. У свої 33 роки вона також буде наймолодшою людиною, яка представлятиме Делавер з часів Джо Байдена, якому було 30, коли він став сенатором у 1973 році.

Сара Макбрайд на шляху до того, щоб стати першою транс*депутаткою Конгресу. (Getty Images)

МакБрайд, яка була стажеркою у Білому домі, коли президентом був Барак Обама, а потім працювала в ЛГБТК+ правозахисній групі Human Rights Campaign, оголосила про свою участь у виборах до Конгресу в червні 2023 року.

Якщо Сара МакБрайд буде обрана до Конгресу США в листопаді, вона замінить Лізу Блант Рочестер, яка підтримала Макбрайд незабаром після того, як Янг вибула з кампанії.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Sarah McBride (@sarahemcbride)

Блант Рочестер сказала у своїй заяві: “Сара очолила зусилля, спрямовані на прийняття оплачуваної відпустки по догляду за дитиною та за станом здоров’я, допомогла підвищити мінімальну заробітну плату та ухвалити закони про безпеку зброї, що базуються на здоровому глузді.

“Як конгресвумен від штату Делавер, я знаю, що потрібно зробити для нашого штату, і я впевнена, що Сара візьметься за справу як єдина членкиня Палати представників США від нашого штату”.

Енніс Паркер, президентка і головна виконавча директорка LGBTQ+ Victory Fund, додала, що ЛГБТК+ спільноті в Делавері “пощастило мати таку неймовірну транс*лідерку”, як МакБрайд.

“Сотні тисяч жителів штату Делавер проголосують за Сару у вересні та листопаді не тому, що вона трансгендерна, а тому, що вона була ефективною, шанованою лідеркою штату протягом багатьох років”, – додав Паркер.

Будучи сенаторкою штату, Макбрайд послідовно відстоювала права транс*людей протягом своєї каденції, а в 2020 році пояснювала “вічний страх”, який транс*люди відчувають, орієнтуючись в системі охорони здоров’я США.

В інтерв’ю гінекологині Даніель Джонс, відомій на своєму YouTube-каналі як Mama Doctor Jones, Макбрайд пояснила це так: “Орієнтуючись у системі охорони здоров’я, трансгендерні люди відчувають постійний страх: “Орієнтуватися в системі охорони здоров’я, орієнтуватися в особливо серйозних захворюваннях – це приголомшливо, і крапка.

“Але якщо додати до цього страх дискримінації, який може підстерігати за кожним кутом, який заважає пацієнтові зосередитися на роботі, що стоїть перед ним, на спробах одужати і піклуватися про своє здоров’я… Цей страх реальний, і він має відчутний вплив на наші реальні фізичні результати”.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією