В Алмати поліцейські та противники ЛГБТ увірвалися на захід «Фемініти»

Вдень 9-го жовтня в Алмати, Казахстан, співробітники поліції увірвалися на приватний захід «Фемініти». Співзасновницю руху Жанар Секербаєву відвезли у відділення поліції. У решти жінок, які прийшли на лесбійський курилтай (курилтай – у тюркських народів орган народного представництва, загальнонаціональний з’їзд, під час якого розв’язують найважливіші проблеми нації. Початково означав збори князів, пізніше збори народу), сфотографували посвідчення особи і тільки після цього відпустили. Повідомляється, що разом із поліцією в будівлю зайшли противники ЛГБТ: Багіла Балтабаєва та її прихильники.

Що сталося

На третій день лесбійського курилтая «Фемініти», який проходив в алматинському арт-просторі bult, у будівлю вдень 9-го жовтня увірвалися поліцейські. Представниця «Фемініти» повідомила журналісту The Village Казахстан, що серед співробітників правоохоронних органів була і Багіла Балтабаєва, яка критикує феміністок за «пропаганду ЛГБТ і нетрадиційні цінності».

«Багіла прийшла на наш захід і намагається зірвати його. У будівлю зайшли поліцейські, вони стукали у двері і кричали. Сказали, що ми порушили, але, що конкретно, не пояснюють. Нам сказали, що на нас написали заяву, проте за якою статтею – невідомо. Нас усіх хочуть відвезти в РВВС. Ми показали їм наші презентації, сказали, що в нас тема зооактивізму. Вони сказали, що ми все вигадуємо. Ми теж викликали поліцію», – розповіла представниця “Фемініти”.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Feminita (@feminita_kz)

«Вони хочуть взяти дані всіх 30 дівчат, хочуть взяти ПІБ і дати народження. Фотографують посвідчення у всіх і тільки потім відпускають. Тут ще дві жінки зі Спілки батьків, вони кажуть, що ми займемося збоченнями», – додали представниця “Фемініти”.

Жанар Секербаєву і Ақторгин Кайратову відвезли в Алмалінський РВВС.

Раніше повідомлялося, що ініціативі «Фемініта» відмовляють у проведенні заходу в Алмати на тему екології та того, як кліматичні зміни впливають на жінок, оскільки вони «перебувають у чорному списку акімату». Ініціативі відмовилися надавати приміщення вже чотири готелі й один коворкінг, повідомила «Власти» співзасновниця «Фемініти» Жанар Секербаєва.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар