Ізраїльська гей-пара стала батьками чотирьох близнюків

Закохані у своїх діток чоловіки отримують офіційну допомогу від держави.

40-річний Томер Бен-Шалом поїхав на екскурсію на Хермон разом із сином. Томер був батьком-одинаком, його син з’явився на світ від сурогатної матері. Під час поїздки він відкрив додаток для знайомств і побачив, що неподалік знаходиться привабливий чоловік. Так він познайомився з Йогевом Перецем, який жив у прикордонному місті Кирьят-Шмона. Вони домовилися зустрітися. Перше побачення не стало останнім, і досить скоро вони стали парою. Відтоді минуло шість років. Нині Томер і Йогев живуть у мошаві Аругот поруч із Кір’ят-Малахі та виховують 12-річного Ілая, а також чотирьох дівчаток-близнюків, які народилися на початку 2024 року після двох паралельних процесів сурогатного материнства на Кіпрі. Про незвичайну долю цієї сім’ї розповідає публікація в Ynet. Томер і Йогев відверто поділилися своєю історією.

Йогев: «Я завжди хотів дітей. Багато років чомусь вірив, що стану батьком у 34 роки – так і сталося. Коли Томер та Ілай прийняли мене у свою сім’ю, бажання народити дитину лише посилилося. Хоча з Ілаєм ми відразу ж подружилися».

– Як вийшло, що у вас відразу чотири дівчинки?

Томер: «Спочатку ми думали про одну сурогатну матір. Але оскільки я немолодий і навряд чи наважуся на це ще раз, ми зважилися на два паралельні процеси. Домовилися з двома сурогатними матерями, всі яйцеклітини надійшли від однієї донорки, ми їх запліднили моєю спермою і спермою Йогева.

Йогев: «Перша спроба була невдалою. Вдруге нам зателефонували і повідомили, що обидві жінки завагітніли. Ми були дуже схвильовані, але водночас налаштовані доволі скептично, враховуючи попередній досвід. А ще через тиждень нам сказали, що перевірка УЗД показала, що в обох жінок по двійні. Минуло ще кілька днів, і нам передали запис серцебиття малюків. З одного боку, ми були щасливі, а, з іншого – нас це лякало, оскільки багатоплідна вагітність несе в собі чималі ризики. Ще за кілька тижнів ми нарешті усвідомили, що матимемо четверо дітей, а невдовзі стало відомо, що це дівчатка.

– Це викликало у вас стрес?

Ні (обидва сміються). Стрес у нас викликали реакції родичів і друзів.
Подружжя стало готуватися до перетворення їхньої сім’ї на багатодітну. Вагітність в обох сурогатних матерів протікала нормально, настав 24-й тиждень, критичний для розвитку плода. І тут сталося 7 жовтня.

Йогев: «Уже в перший день усі говорили про те, що польоти повністю припиняться, небо над Ізраїлем буде герметично закрито. І тут ми відчули справжній стрес. Що станеться, якщо нас не буде на острові під час пологів? Ми не бачили іншого вибору. 8 жовтня ми з Ілаєм сіли в літак і переїхали на Кіпр, зняли там квартиру, записали хлопчика до школи. Так ми прожили півроку. Ми зблизилися з нашими сурогатними матерями, ходили з ними на аналізи, приходили до них у гості раз на тиждень.

26 грудня народилися Ліхі та Шахар. У Ліхі виявили ваду серця, і перші вісім днів вона провела в реанімації. Батьки не відходили від неї ні на крок, очікуючи народження ще двох доньок. «Це був важкий тиждень – сльози, тривоги, стрес, роздуми», – згадує Йогев.

Другі пологи пройшли успішно. 3 січня народилися Альма і Яхелі. Стан Ліхи стабілізувався, і її виписали з лікарні.

– Як вона почувається сьогодні?

Томер: «Слава богу, з нею все гаразд і навіть випереджає в розвитку сестричок. Приголомшлива дівчинка. Вона покинула лікарню того самого дня, коли й Альма з Яхелі. Шахар чекала на них удома. За кілька днів до цього приїхали мої батьки, щоб допомогти нам впоратися з малятами – ми були виснажені від усіх цих переживань. До моменту повернення в Ізраїль ми спали від сили дві години на день.

35-річний Йогев – самозайнятий інтернет-маркетолог, 46-річний Томер – аудитор. Служба національного страхування визнає дві окремі пари двійнят як четвірку близнюків, народжених в одній сім’ї, і виплачує чоловікам щомісячну допомогу, розраховану на два роки. Томер навіть отримав декретну відпустку на півроку. Він повернувся на роботу в офіс, а Йогев працює з дому. «Я скоротив кількість своїх клієнтів до такого рівня, щоб це дало мені змогу доглядати за дівчатками», – каже він. Татусі мають намір забезпечити донькам домашнє виховання щонайменше до трьох років і не віддавати їх до садка раніше терміну.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар