ЄС призупинив зустрічі на високому рівні з представниками грузинського уряду — посол

У відповідь на антиєвропейські дії та риторику правлячої партії Грузії у Європейському Союзі призупинили зустрічі на високому рівні з представниками грузинського уряду.

Про це повідомив Посол Європейського Союзу в Грузії Павел Герчинський, передає “Эхо Кавказа”.

За словами Герчинського, у червні була внутрішня дискусія з державами-членами про те, як підійти до влади Грузії, яка, як вважають у ЄС, недружня щодо Європейського Союзу.

“Крім того, ми обговорили, як нам слід підходити до антизахідного та антиєвропейського наративу, пропаганди та теорій змови, і вирішили не мати жодних контактів на високому рівні з нинішнім урядом Грузії. Саме тому за останні місяці не було ні візитів на високому рівні до Грузії, ні зустрічей на високому рівні з представниками грузинської влади у Брюсселі”, — заявив Герчинський.

Посол також наголосив, що Євросоюз готовий працювати з владою, “готовою вступити до ЄС”. Він додав, що якщо Грузія стане “однопартійною державою, країною, де заборонено політичну опозицію, де громадянському суспільству доведеться їхати на роботу за кордон, якщо основні права людини, не кажучи вже про права меншин, не будуть захищені, Грузія не зможе стати членом Євросоюзу” — ані сьогодні, ані завтра, ані післязавтра.

“Якщо цей уряд зацікавлений у вступі Грузії до Євросоюзу, ми готові працювати з будь-яким урядом, демократично обраним грузинським народом”, — сказав посол.

Герчинський також наголосив, що Євросоюз ґрунтується на певних цінностях, які “не є предметом переговорів”.

“Ці цінності відображені в угодах: це свобода, демократія, верховенство закону, права меншин, і ми щиро сподіваємось, що на виборах 26 жовтня грузинський народ обере новий уряд, який буде вірним цим цінностям”, — сказав дипломат.

Він також закликав громадян Грузії взяти активну участь у голосуванні під час майбутніх парламентських виборів 26 жовтня.

На початку вересня парламент Грузії ухвалив у другому читанні законопроєкт “Про сімейні цінності та захист неповнолітніх” та поправки до ще 18 законів, що обмежує права ЛГБТ. Євросоюз заявив, що цей пакет підриває права грузинів та породжує ризик дискримінації. За словами Євросоюзу, цей пакет має важливі наслідки євроінтеграції Грузії, однак його прийняли без належних громадських консультацій та ретельного аналізу, чи відповідає він відповідності європейським та міжнародним стандартам.

ЄС закликає грузинську владу повністю переглянути цей законодавчий пакет Він та законопроєкт “Про прозорість іноземного впливу” призведе до подальшого погіршення відносин між ЄС та Грузією, ідеться в заяві.

Нагадаємо, цей законодавчий пакет ініціювала 4 червня керівна партія Грузії “Грузинська мрія”. У першому читанні його прийняли 27 червня.

Що передбачає законопроєкт “Грузинської мрії”

Наприклад, цими законами хочуть оголосити 17 травня Днем сімейної святості та шанування батьків й офіційним вихідним. У світі ця дата — Міжнародний день проти гомофобії та трансфобії. Що ще пропонують:

  • Не допускається реєстрація альтернативного шлюбу (не між чоловіком і жінкою), який суперечить умовам, встановленим законодавством Грузії.
  • Усиновити дитину не можна буде людям, які ідентифікують себе як іншу стать або не є гетеросексуальними.
  • Забороняється зміна статі.
  • У документах забороняється вказувати стать людини, відмінну від біологічної.
  • “Заборона пропаганди” в освітній сфері – у навчальному закладі заборонено проводити ЛГБТ-пропаганду, зокрема, сприяти поширенню такої інформації, яка спрямована на пропаганду іншої гендерної приналежності особи, інцесту, одностатевих стосунків.
  • По телебаченню забороняється транслювати сцени інтимних стосунків між представниками однієї статі або сцени інцесту. Реклама такого ж змісту теж буде заборонена. З уже наявних фільмів такі сцени мають вирізати, пояснив Папуашвілі.
  • Забороняються публічні збори чи демонстрації, “спрямовані на сприяння ідентифікації особи з іншою статтю”, одностатеві стосунки чи інцест.
  • Трудові відносини, спрямовані на нехтування біологічною статтю, будуть недійсними.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар