Останній лесбійський бар у Денвері, штат Колорадо, закривається: «Світ змінився, і ми теж»

Останній лесбійський бар у Денвері, штат Колорадо, закривається. Blush & Blu на Колфакс Авеню (Colfax Avenue) завершить свою роботу 5 жовтня. Власниця закладу Джоді Буффард сказала: «Світ змінився, і ми теж».

Останній лесбійський заклад у Денвері, Колфакс Авеню, найдовшій комерційній вулиці США, буде відкритий востаннє 5 жовтня. Нещодавно Буффард опублікувала в Instagram повідомлення про майбутнє закриття, але не вказала причину закриття бізнесу.

«Коли я переїхала до Денвера в 1996 році, по всій країні було понад 200 лесбійських барів, кожен з яких був маяком притулку, хоча і не завжди безпечним, – написала вона в соціальній мережі.

Багато хто з нас входив через бічні двері, наші серця були під охороною, а кроки обережними. Тепер, 28 років потому, залишилося лише 20. Світ змінився, і ми теж».

Буффард підсумувала:

«Після майже трьох десятиліть служіння цій прекрасній громаді Денвера, я вирішив закрити цю главу мого життя під назвою Blush & Blu».

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Blush and Blu Bar Denver (@blushandbludenver)

У 2021 році власниця закладу розповіла The Advocate, що в Денвері процвітало щонайменше шість лесбійських барів, коли вона вперше переїхала до міста, в тому числі й ті, що були орієнтовані на різні квір-субкультури жінок.

Ще три роки тому в інтерв’ю вона розповідала про те, як її бару доводилося пристосовуватися до різних факторів. «За останні 10 років вартість оренди в цих барах зросла в рази, – сказала вона. «Занепад лесбійських барів по всій країні, навіть таких легендарних, як Lexington Club у Сан-Франциско, пов’язаний з тим, що райони купуються і продаються».

Звісно, пандемія Covid-19 вплинула на бізнес, зокрема й на квір-простори. Вона сказала тоді: «Якби нас чекало третє закриття, я б не вижила. Під час закриття і до нього ми ніколи не отримували допомоги малому бізнесу. Місто Денвер мовчало».

Однак після пандемії по всій країні з’явилися нові простори для сапфіків. Проєкт «Лесбійські бари» виявив, що зараз у США залишилося 34 лесбійські бари, не враховуючи Blush & Blu, який незабаром закриється.

Останнє прощання з Blush & Blu відбудеться в суботу 5 жовтня. Власниці запросили відвідувачів насолодитися «спогадами, дружбою і любов’ю, які наповнювали ці стіни протягом багатьох років».

«Давайте зробимо ці останні дні разом значущими і сповненими гарних відчуттів, які ми завжди поділяли», – йдеться у повідомленні бару в соціальних мережах.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар