Стелсінг нарешті заборонено в австралійському Квінсленді

Австралійський штат Квінсленд прийняв закон про «стелсинг». Це означає, що зняття презерватива під час сексу без згоди партнера тепер остаточно заборонено в штаті.

Згідно з новими законами штату, цей акт тепер класифікується як зґвалтування в Квінсленді. Це приводить закони штату у відповідність до законів Нового Південного Уельсу, Вікторії, Австралійської столичної території (ACT), Південної Австралії і Тасманії, де приховане використання презервативів також є незаконним.

У Квінсленді за підпільну діяльність передбачено максимальне покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Дослідження 2018 року, проведене Університетом Монаша в Мельбурні, показало, що кожна третя жінка і кожен п’ятий чоловік, які мають секс з чоловіками, піддавалися стелсингу, а повідомлення свідчать про те, що цей акт «процвітає» в ЛГБТК+-спільноті. У 2019 році хірургу було дозволено повернутися до роботи після того, як його звинуватили в цьому акті.

Що таке «стелсинг»?

Стелсінг – це коли сексуальний партнер знімає презерватив під час сексу без відома іншої людини, а отже, без її згоди.

Це може завдати жертвам як фізичної, так і психологічної шкоди, включаючи ІПСШ та ВІЛ, незаплановану вагітність, а також психічні розлади, включаючи тривогу та депресію.

Квінсленд став першим штатом, який криміналізував цей акт у жовтні 2021 року, а інші штати пішли шляхом створення подібних законів, щоб захистити людей від приховування.

Що таке нові закони Квінсленду про сексуальну згоду?

Зміни до законів у Квінсленді включають заборону стелсингу та модель позитивної згоди, яка є частиною зусиль штату та уряду з подолання сексуального та гендерно зумовленого насильства.

Згідно з цією моделлю, закони штату вимагають, щоб люди давали і отримували «вільну і добровільну згоду на участь у сексуальній активності» від особи, «яка має когнітивну здатність давати таку згоду».

Законодавство також визнає примусовий контроль кримінальним злочином, який є формою психологічного насильства, що часто зустрічається у вбивствах інтимних партнерів. Уряд Австралії заявив, що таке насильство «має на меті завдати шкоди, покарати або залякати» жертву. За це передбачено покарання до 14 років ув’язнення.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар