Стівен Фрай каже, що, будучи геєм, відчував себе так, ніби «всередині нього був жах»

Актор, телеведучий і комік Стівен Фрай розповів про те, як це було – рости геєм у часи, коли це не було так прийнято, як сьогодні.

Він пояснив, що література про геїв дала йому різні перспективи, а деякі автори змусили його відчути, що все не так «похмуро», як він міг би подумати.

У розмові з The Times Фрай сказав:

«Коли мені було 13 років, моя сексуальність була таємним жахом, що розбухав всередині мене, і я відчайдушно намагався з’ясувати, хто я є, яке майбутнє чекає на мене».

«Я знав про ганьбу і приниження геїв. Оскар Уайльд навчив мене, що це буде життя, сповнене насмішок, вигнання і секретності. А потім з’явилися такі письменники, як Е.М. Форстер або Сомерсет Моем, які високо підняли голову і дали мені відчути, що це не тільки слиз і похмурі макінтоші в жахливому світі темряви», – продовжив Фрай.

Раніше він розповідав, що в підлітковому віці з усіх сил намагався зберегти свою сексуальну орієнтацію в таємниці.

Актор, відомий, зокрема, завдяки озвучуванню книг про Гаррі Поттера на аудіокнизі, публічно зізнався у своїй гомосексуальності у 1980-х роках і з тих пір був дуже відкритим щодо своєї сексуальної орієнтації.

Незважаючи на камінг-аут, він не мав жодних стосунків протягом багатьох років.

«У вісімдесятих я був відомий як Стівен-целібат. Я був настільки захоплений своєю роботою, що забував про секс. Це був також страх: я завжди відчував себе відкинутим у гей-барах. Я не вмів танцювати, я не виглядав круто. Все, чого я хотів – це просто сидіти і розмовляти», – сказав він.

Фрай сказав, що дотримуватися целібату в той час було «удачею», оскільки він, на жаль, втратив «багато друзів» через кризу СНІДу.

Фрай почав стосунки з чоловіком на ім’я Даніель Коен у 1995 році, і вони були разом до 2010 року, коли розлучилися.

Але в 2012 році Фрай зустрів Елліота Спенсера «в гостях у друга», і в інтерв’ю «Шоу Джонатана Росса» він сказав, що «майже одразу зрозумів, що це саме та людина», з якою він хоче провести решту свого життя.

Фрай освідчився Спенсеру у ресторані в Лондоні, де він «одягнув обручку на зубці виделки, щоб він бачив її, коли він починав їсти».

«Звичайно, він повернувся, почав розмовляти і грати виделкою, а я подумав: «Заради Бога, подивись на виделку» – ти ж ніколи не дивишся на виделки, чи не так?» – і подумав: “Він підніме її, і каблучка полетить у суп тієї леді”, – згадує Фрай.

На щастя, Спенсер зрештою помітив обручку, і пара одружилася в 2015 році на приватній церемонії в Деремі, графство Норфолк.

Спенсер на 30 років молодша за Фрая, але вони кажуть, що різниця у віці їх зовсім не бентежить.

Спенсер раніше говорив: «Мені байдуже, що думають люди, Стівен – кохання мого життя, світло мого життя».

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар