Анти-ЛГБТК+ євангельського пастора заарештували за те, що він нібито мацав чоловіка на людях

Його церква вважає гомосексуальність гріхом, але…

Джеффрі Сміт, 67-річний пастор Євангельської пресвітеріанської церкви (ЄПЦ), що виступає проти ЛГБТК+, був звинувачений у тому, що він нібито мацав іншого чоловіка в магазині Walmart в Мелбейні, Північна Кароліна, США. ЄПЦ не схвалює гомосексуальність, одностатеві шлюби та трансгендерну ідентичність.

Сміт нібито підійшов до чоловіка в магазині в понеділок вранці і доторкнувся до нього через одяг. За повідомленням WXII, після цього пастор втік і був затриманий поліцією в лісі за заправкою Sheetz.

Пастора звинуватили в одному пункті звинувачення в сексуальному насильстві і помістили в центр утримання під вартою округу Аламанс. Він був звільнений після внесення застави в розмірі 3000 доларів.

Його церква, пресвітеріат ЄПЦ Нью-Рівер, у своїй заяві зазначила, що їй «дуже сумно чути про ці звинувачення» і вона молиться за пастора, його сім’ю, церкву і «всіх, хто був причетний до цього інциденту».

За даними веб-сайту ЄПЦ, деномінація складається з понад 600 церков, які налічують близько 145 000 членів.

Позиційний документ ЄПЦ щодо людської сексуальності, опублікований під час Місяця гордості 2017 року, визначає шлюб як союз між чоловіком і жінкою.

«З Божою поміччю, ми будемо продовжувати в наших церквах і на публічній арені навчати проти будь-якої гріховної форми сексуальної практики і відмовлятися від потурання або участі в ній», – йдеться в документі. Далі в документі перераховуються різні сексуальні «гріхи», такі як «гомосексуальна поведінка», «одностатеві союзи» і «зміна статі», а також порнографія, сексуальне насильство, розлучення, повторний шлюб і сексуальна хіть.

У документі також схвалюється конверсійна терапія в розділі, який говорить: «Ті, хто в Церкві і поза нею борються з різними формами сексуальної дезорієнтації або гендерної дисфорії, повинні відчувати від Божого народу глибоке бажання ототожнити себе з ними в їхній боротьбі, йти з любов’ю разом з ними і запросити їх приєднатися до нас у слідуванні за Господом. Разом, як народ, ми всі повинні шукати зцілення для свого життя і життя один одного, відкриваючи для себе, що означає бути благочестивими чоловіками і жінками в обставинах, визначених Його провидінням».

У нижній частині позиційного документу ЄХБ зазначено: «Позиційний документ не повинен розглядатися як обов’язковий для сумління церков чи окремих осіб».

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар