Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе заявив, що питання про сексуальність і гендер у переписі населення Австралії 2026 року «не були доречними»

Прем’єр-міністр заявив, що федеральний уряд поінформував Австралійське бюро статистики (ABS) про скасування нових питань перепису щодо сексуальності, гендеру та різноманітних статевих характеристик, оскільки вони «не були доречними».

Минулого тижня федеральний уряд оголосив, що під час перепису населення Австралії 2026 року, у людей не запитуватимуть про гендер, сексуальну орієнтацію або різноманітні статеві ознаки. Натомість у майбутніх питаннях не будуть висвітлюватися теми, важливі для ЛГБТК+ спільноти, за що також критикували перепис 2021 року.

Цей крок викликав обурення з боку ЛГБТК+ спільноти та їхніх союзників через початкове рішення уряду уникнути «дебатів, що розколюють суспільство», і прем’єр-міністр врешті-решт змінив свій вибір.

Тим не менш, майбутній перепис населення включатиме лише одне питання, яке стосується ЛГБТК+ спільноти – про сексуальну орієнтацію.

1 вересня прем’єр-міністр відмовився взяти на себе зобов’язання відновити всі проекти запитань, але додав, що уряд буде працювати над питаннями з ABS та ЛГБТК+ спільнотою.

Він сказав, що попередній перепис населення вже включав «питання про тип ідентичності», але «має бути щось і про сексуальну орієнтацію».

Альбанезе сказав: «Цілком очевидно, що повинні бути поставлені питання зі здоровим глуздом, які досить легко зрозуміти.

«ABS збиралося вийти і протестувати деякі питання в понеділок… Ось чому ми взяли паузу, щоб ми могли розглянути відповідні питання, які будуть легко зрозумілі людям, коли вони отримають результати перепису», – продовжив він.

«Мій уряд цінує кожного австралійця, незалежно від того, ким він є, незалежно від його сексуальної орієнтації, раси, віри, статі: ми цінуємо кожного австралійця».

Міністр соціальних служб Аманда Рішворт сказала в інтерв’ю Sky News, що уряду були представлені питання, «які були дуже складними під час перепису», і припустила, що нація, можливо, була не в змозі «зрозуміти і відповісти» на проект питань.

Перепис не охопить усіх австралійців

Виконавчий директор організації Equality Australia Анна Браун привітала включення цього питання, але додала, що «національний знімок нашої нації повинен включати всіх нас, а не тільки деяких з нас».

Браун продовжила: «Ми раді, що уряд вирішив включити питання про сексуальну орієнтацію в перепис населення, але поки не будуть включені питання про гендерну ідентичність та інтерсекс людей, перепис не буде включати всіх австралійців».

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар