Jack Daniel’s і Harley-Davidson відмовилися від програм DEI після скарг консерваторів у США

Компанії Jack Daniel’s та Harley Davidson оголосили, що припиняють всі зусилля у сфері різноманітності, рівності та інклюзії (DEI) після того, як екстремісти погрожували «анти-воук» бойкотами.

У понеділок мотоциклетна компанія оголосила, що переглядає свої спонсорські програми і виходить з індексу корпоративної рівності Кампанії за права людини (HRC), а також гарантує, що навчання співробітників буде «позбавлене соціально вмотивованого змісту».

«Ми засмучені негативом у соціальних мережах за останні кілька тижнів, спрямованим на розкол спільноти Harley-Davidson, – написала корпорація. «Як компанія, ми дуже серйозно ставимося до цього питання, і наш обов’язок – реагувати на нього чітко, конкретно і фактами».

Виробник віскі також повідомив своїм працівникам в електронному листі в середу, що він більше не братиме участі в таких ініціативах, як кампанія HRC, і що він покладе край «кількісним амбіціям щодо різноманітності робочої сили та постачальників».

«Ми продовжимо сприяти створенню інклюзивного робочого середовища, в якому кожен буде вітатися, поважатися і матиме можливість проявити себе з найкращого боку», – йдеться в повідомленні керівництва компанії. «Ми знаємо, що буде нелегко пройти цей шлях, але знайте, що наша глибока віра та повага до кожного з вас залишаються незмінними».

Електронного листа надіслав Роббі Старбак, ультраправий теоретик змови і режисер-невдаха, який використовував понад півмільйона своїх підписників у соціальній мережі X (раніше Twitter), щоб націлитися на компанії і залякати їх, щоб вони відмовилися від DEI, що йому, як відомо, вдалося зробити з John Deere і Tractor Supply на початку цього року. Він взяв на себе відповідальність за рішення Jack Daniel’s, стверджуючи, що це була «наступна компанія, яку ми збиралися викрити».

Starbuck також вірить, серед іншого, що хімічні речовини перетворюють дітей на ЛГБТК+ і що вакцина проти COVID-19 стала причиною смерті улюбленого актора серіалу «Друзі» Метью Перрі (обидва твердження не відповідають дійсності).

Ерік Блум, віце-президент з програм та корпоративної адвокації в HRC, сказав у своїй заяві, що «рішення про скорочення ініціатив щодо різноманітності, рівності та інклюзивності (DEI) надсилають чіткий сигнал працівникам, що їхні роботодавці просто не дбають про рівність на робочому місці».

«Ставлячи політику вище за інтереси працівників та споживачів, компанії завдають шкоди тим самим людям, на яких вони покладаються», – сказав Блум. «Рішення Harley-Davidson відмовитися від Індексу корпоративної рівності – це імпульсивне рішення, яке підживлюється маргінальними правими акторами та екстремістами MAGA, які вважають, що вони можуть прокласти собі шлях до демонтажу ініціатив, які допомагають кожному процвітати на робочому місці».

«Зважаючи на те, що майже 30% представників покоління Z ідентифікують себе як ЛГБТК+ і ця спільнота володіє купівельною спроможністю в $1,4 трлн, відступ від цих принципів підриває як довіру споживачів, так і успіх співробітників», – підсумувала Блум.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар