У Техасі жорстоко вбили молоду транс-жінку.

20-річна Ділан Гарлі була знайдена без свідомості з численними ножовими пораненнями поліцією 23 липня в Дентоні, штат Техас. Мешканку Літтл-Елм оголосили мертвою у місцевій лікарні менш ніж через годину після того, як вона була знайдена.

Human Rights Campaign (HRC) повідомила, що смерть Гарлі стала щонайменше 23-м насильницьким вбивством транс- або гендерно-неконформної людини в США в 2024 році.

Сторінка GoFundMe, створена сестрою Гарлі, наразі знаходиться за 500 доларів від своєї мети в 5000 доларів завдяки 77 пожертвам. Зібрані кошти підуть на меморіал Гарлі та відзначення її 21-го дня народження, який вона мала б відсвяткувати 18 серпня.

«Ми намагаємося зібрати шматочки докупи
«Ми просто намагаємося зібрати шматочки докупи якнайкраще і будемо вдячні за будь-яку допомогу», – йдеться у повідомленні про збір коштів.

Наразі мало що відомо про обставини смерті Гарлі, окрім того, що вона була безхатченкою. Наразі не встановлено жодного підозрюваного.

За даними моніторингу, який HRC розпочала у 2013 році, Техас залишається штатом з найбільшою кількістю вбивств на ґрунті ненависті до трансгендерів. Вбивство Гарлі стало 36-м з тих пір, як організація почала відстежувати випадки насильства зі смертельними наслідками в цьому штаті.

У Техасі транс* та гендерно неконформні люди не захищені від дискримінації у сфері зайнятості, житла, освіти та громадського простору.

Губернатор Техасу, республіканець Грег Ебботт є затятим противником прав транс*персон. У квітні він заявив, що хоче «покласти край» транс-вчителям, які виражають свою ідентичність у класі. У лютому він заявив, що ООН «сипле піском» після того, як правозахисні групи висловили занепокоєння з приводу сплеску анти-ЛГБТК+ законопроектів у штаті.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар