Фейк. Слоганом Харків-Прайду нібито є «Краще ЗСУшник-гей ніж ухильник-натурал»

Пропагандисти поширюють у проросійських анонімних телеграм-каналах інформацію про те, що слоганом Харків-Прайду нібито є фраза «Краще ЗСУшник — гей ніж ухильник натурал» (оригінальну орфографію збережено). Втім це — фейк.

Про це сповіщує Детектор Медіа.

На офіційних акаунтах Харків-Прайду в соцмережах немає цього гасла. Ба більше, на фейковість вказує те, що пропагандисти припустилися низки граматичних помилок. В українській мові правильним є написання «ухилянт», а не «ухильник», що є калькою з російської та не використовується українцями. Крім того, сам лозунг має провокативний характер і створений з метою маніпуляції громадською думкою.

Цей фейк є частиною інформаційної війни, спрямованої на дискредитацію українських військових та подальше розділення суспільства. Використання таких лозунгів має на меті посіяти розбрат серед громадян, викликати негативне ставлення до ЛГБТКплюс-спільноти та дискредитувати українську армію. Росіяни всіляко намагаються підсилити гомофобію за допомогою різних маніпуляцій та фейків. У такий спосіб вони хочуть виправдати свою агресію проти України. Мовляв, Росія бореться за справжні цінності,  яких немає на Заході.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар