Російським квірам заборонять сідати за кермо

У МОЗ РФ підготували список діагнозів, з якими не можна керувати транспортним засобом: у ньому є розлади “статевої ідентифікації”, “сексуальних уподобань”, а також “розвитку та орієнтації”.

МОЗ росії сформувало список абсолютних протипоказань для керування транспортними засобами, який набуде чинності з вересня 2025 року. До переліку увійшли очевидні діагнози, такі як епілепсія, сліпота і розумова відсталість. Але з’явилися там і такі, як “розлади статевої ідентифікації”, “транссексуалізм”, “трансвестизм подвійної ролі”, “фетишизм”, “вуайєризм”, “розлади психосексуального розвитку” та багато іншого. Якщо психіатр поставить людині відповідний діагноз, то він стане підставою для заборони на отримання водійських прав або їх продовження.

Згідно з сучасною класифікацією МКХ-11, розлади гендерної ідентичності та “транссексуалізм” об’єднано в один діагноз і перенесено з блоку “розладів особистості та поведінки в зрілому віці” в розділ “стани, що стосуються сексуального здоров’я”. Таким чином, цей стан більше не зараховується до психічних розладів. Те саме стосується сексуальної орієнтації. Але на початку поточного року уряд РФ скасував перехід на цю класифікацію хвороб як таку, що не відповідає “традиційним цінностям”.

Таке розпорядження прем’єр-міністра Михайла Мішустіна опубліковано на порталі правової інформації 2 лютого. МКБ-10 діє в РФ із 1999 р. У ньому особливості, що роблять нас людьми ЛГБТК-спектра, ще визначають як психічні розлади, що може бути підставою для їхнього “лікування” та поразки людей у правах.

Раніше російські психіатри розробили рекомендації з “лікування” транс-станів, пропонуючи транс-людям “примиритися з вродженою статтю”, що викликало критику з боку представників спільноти через схожість із конверсійною терапією.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар