Прапор ЛГБТ на будівлях міністерств. Влада Молдови назвала фейком лист, надісланий чиновникам нібито від Єврокомісії

У Молдові багато держслужбовців отримали електронною поштою лист нібито від Європейської комісії з інструкціями щодо їхньої подальшої діяльності та вказівками розміщувати прапор ЛГБТ на будівлях міністерств у певні дні. Прессекретар уряду Даніел Воде 7 серпня назвав цей лист фейком.

Лист нібито від Європейської комісії надіслав і в редакцію NM чоловік, який стверджує, що багато років працює держслужбовцем. Зокрема, у листі йдеться, що співробітники всіх міністерств зобов’язані підтвердити знання англійської мови, склавши іспити IELTS. Тих, хто не зможе отримати оцінку на іспитах вище за 7 балів, буде звільнено, йдеться в листі. Також у фейковому листі нібито Єврокомісія дає вказівки розміщувати на будівлях міністерств прапор ЛГБТ у святкові для ЛГБТ-спільноти дні.

Прес-секретар уряду Даніел Воде під час пресконференції 7 серпня назвав цей лист фейком.

“Ми маємо чітко розуміти, що надалі нам слід очікувати багато подібних спроб дезінформувати громадян із різних соціальних груп. Цей лист – фейк, і європейський орган, який нібито підписав цей лист, його не надсилав. Усе спілкування Молдови з ЄС відбувається через офіційні канали, і відповідальні особи повідомляють про цю комунікацію в офіційних джерелах інформації як уряду, так і Делегації ЄС у Молдові”, – сказав Даніел Воде.

Він додав, що влада встановила всі адреси електронної пошти, “на які приходив цей спам”. Прессекретар уряду уточнив, що автори листа використовували фальшиві імена і фальшиві адреси електронної пошти.

Дуже чітке послання всім державним службовцям на даному етапі: якщо ви отримуєте повідомлення, які, як ви підозрюєте, не відповідають дійсності, – повідомляйте про них у свої спеціалізовані IT-служби. Якщо приватні компанії або інші компанії в країні отримують спам або інший контент, який може бути підробленим, не соромтеся повідомляти про них, блокуйте адресу, з якої їх надіслали, і ніяк не реагуйте на них, якщо підтвердиться, що йдеться про фейки“, – сказав Воде.

За словами Воде, усі державні установи “роблять свою роботу, щоб встановити особу тих, хто хоче просувати ці фейки”.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар