ГО Gender Stream увійшла до складу Експертної ради з рівних прав

Про це ГО сповіщує у соцмережах.

Виконавча директорка Gender Stream Ольга Полякова відтепер братиме участь у роботі Експертної ради з питань дотримання рівних прав, запобігання дискримінації, домашньому насильству і торгівлі людьми при Представнику Уповноваженого з рівних прав і свобод, прав національних меншин, політичних та релігійних поглядів.

У Раду увійшли фахівці та фахівчині сфери права, експерт_ки правозахисних громадських організацій, благодійних фондів, міжнародних організацій, а також представники й представниці наукових та дослідницьких інституцій.

Експертна рада працюватиме над ключовими питаннями, пов’язаними з правами людини в Україні, зокрема й ЛГБТКІ+ людей. Серед ключових компетенцій Ради:

📌Аналіз дотримання принципу рівних прав та свобод людини, а також принципу недискримінації.
📌Розробка пропозицій та рекомендацій щодо запобігання порушенням рівності прав, вдосконалення законодавства тощо.
📌Надання пропозицій щодо імплементації норм міжнародного права у національне законодавство.
📌Надання пропозицій до проєктів нормативно-правових актів у сфері захисту рівних прав і свобод людини і громадянина, додержання принципу недискримінації, запобігання та протидії домашньому насильству і торгівлі людьми, та інше.

Для Gender Stream це ще одна можливість впливати на прийняття рішень та політичний контекст в Україні, аби потреби та виклики ЛГБТКІ+ були враховані на державному рівні. Передусім — це про базове право на безпеку та захист від дискримінації, великим кроком до якого стане прийняття законопроєкту №5488.

Продовжуємо працювати для досягнення нашої мети — справедливого та інклюзивного українського суспільства!

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар