У Грузії 24 журналісти подають позов про відшкодування моральної шкоди у зв’язку з гомофобними погромами 5 липня 2021 року

Transparency International Georgia (TIG) подає позов до Тбіліського міського суду проти МВС Грузії щодо захисту прав журналістів, які постраждали під час гомофобних погромів 5 липня 2021 року.

Всього 24 журналісти трьох телеканалів Mtavari Arkhi, Formula, і TV Pirveli та онлайн-медіа On.ge вимагатимуть відшкодування моральної шкоди, «оскільки держава не виконала свого конституційного обов’язку щодо забезпечення безпеки їхньої діяльності».

TIG заявляє, що позов побудовано на документальних доказах, що складаються з понад 400 сторінок тексту та шестигодинного відеоматеріалу, а також на додатковій інформації, яку отриману від МВС щодо заходів, вжитих поліцією 5 липня.

Виступаючи на прес-конференції, глава TIG Ека Гігаурі заявила, що організація має «достовірні докази» того, що МВС мали всі можливі засоби для захисту журналістів, але міністерство «не використало ці ресурси».

“Ми готові звертатися до судів кожної інстанції і навіть звертатися до Страсбурга, якщо потрібно”.

Крім того, планується подати ще один позов найближчим часом, вимагаючи компенсації за матеріальні збитки, заподіяні журналістам під час насильства.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією