Важливе голосування в ПАРЄ: Захист ЛБК-жінок стає реальністю, а #5488 ще ближче

3 жовтня Парламентська Асамблея Ради Європи майже одноголосно прийняла резолюцію “Про запобігання та боротьбу з насильством та дискримінацією щодо лесбійок, бісексуалок та квір-жінок у Європі”. Це історичне рішення, яке відкриває нову сторінку в захисті прав ЛБК-жінок на європейському рівні.

Про це у соцмережах сповіщає Ольга Полякова.

Для українських ЛБК-жінок, які не лише борються за незалежність України на передовій, але й захищають демократичні цінності рівності, свободи та гідності, ця резолюція є надзвичайно важливою. У період війни вони стикаються з подвійним тиском – як через війну, так і через свою ЛБК-ідентичність. Підтримка цієї резолюції гарантує, що їхні права будуть захищені відповідно до європейських стандартів недискримінації.

Ми твердо віримо, що захист прав ЛБК-жінок під час війни є невід’ємною частиною боротьби за ті демократичні цінності, за які вони стоять на полі бою. Це більше, ніж питання гендеру чи сексуальної орієнтації – це питання свободи для кожного. Військові ЛГБТ+

Цитуючи промову Голови Комітету з питань рівності та недискримінації Maria Mezentseva : “Дуже прикро казати, іноді людей дискримінують лише за факт, що вони люблять якусь конкретну людину. ЛБК жінки – громадянки, ефективні політичні діячки, батьки, бізнес-лідерки, працівниці. Проте їхні права та інтереси не завжди відображені в політиках нашої та інших країн. Правами ЛГБТКІ+ багато разів нехтували, і це має змінитись”.

Це перший раз, коли ПАРЄ веде дебати на таку важливу тему, і це додаткова можливість ще раз підкреслити нашу підтримку ЛБК-жінок, які щодня стикаються з насильством.

Резолюція не тільки визнає специфічні виклики, з якими стикаються ЛБК-жінки, але й закликає до рівності прав та боротьби з усіма формами дискримінації та насильства. Це великий крок вперед на шляху до повного визнання прав ЛБК-жінок у всій Європі.

Від імені Gender Stream я хочу подякувати всім, хто проголосували за прийняття цієї важливої резолюції. А також українській делегації та особисто Марії Мезенцевій за їхню роботу у напрямку створення безпечного та рівного суспільства для всіх людей, незалежно від сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Крім того, важливо зазначити активну участь української делегації у сесії, присвяченій резолюції про роботу в секс-індустрії. Їхній внесок був надзвичайно важливим для забезпечення того, щоб процес обговорення і прийняття цієї резолюції не був зірваний.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар