23 вересня – День видимості бісексуальних людей

День видимості бісексуальних людей відзначається щорічно 23 вересня, щоб вшанувати життя та досвід бісексуальних+ людей, а також підвищити обізнаність про упередження та виклики, з якими стикається бісексуальна+ спільнота.

День видимості бісексуальності визнається і відзначається з 1999 року і був започаткований активістами руху за права бісексуальних людей Венді Каррі з штату Мен, Майклом Пейджем з Флориди (також відомим за створення прапора бісексуальної гордості) і Джіджі Рейвен Вілбур з Техасу. 23 вересня 1999 року на конференції Міжнародної асоціації лесбійок і геїв у Йоганнесбурзі (Південна Африка) відбулося святкування Дня видимості бісексуальних людей, яке почалося з відзначення дня народження Джіджі 23 вересня 1999 року, що стало 25-им роковинами цієї традиції.

Дослідження показують, що більше половини ЛГБТК+ американців ідентифікують себе як бісексуали, але в п’ять разів рідше відкриваються родині і в тридцять разів рідше – друзям, що значною мірою пов’язано зі стигматизацією та нерозумінням їхньої ідентичності в суспільстві.

Ідентифікація бісексуальності означає різні речі для різних людей і може включати людей, які додатково або альтернативно ідентифікують себе як біромантичну, пансексуальну, квір-, флюїдну, полісексуальну, омнісексуальну або іншу ідентичність. Для більш інклюзивного позначення цих ширших ідентичностей часто використовується термін «бісексуал+» або «бі+».

Люди, які ідентифікують себе як бісексуали, можуть стикатися з унікальними проблемами, включаючи стигму та «стирання бі», коли інші припускають сексуальну орієнтацію людини на основі її партнера або партнерів, і ненавмисно або навмисно ігнорують або відмовляються прийняти їхню бісексуальність.

У День видимості бісексуальності закликаємо всіх дізнатися більше про бісексуальність, кинути виклик стереотипам і посилити голоси бісексуалів. Цей день – не лише про видимість, але й про сприяння розумінню та підтримці.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар