Дані перепису населення Англії та Уельсу щодо кількості транс*персон, ймовірно, завищені через мовну проблему

Управління національної статистики (ONS) Великої Британії підтвердило, що перепис населення 2021 року, можливо, завищив кількість трансгендерних людей у Великій Британії через те, що деякі респонденти неправильно зрозуміли запитання, повідомляє BBC.

Людей, які заповнювали перепис населення 2021 року в Англії та Уельсі, запитували: «Чи збігається гендер, до якого ви себе відносите, зі статтю, зареєстрованою при народженні? (Is the gender you identify with the same as your sex registered at birth?)»

За даними ONS, 262 000 людей – близько 0,5% населення – відповіли «ні».

Але в середу Мері Грегорі – заступниця директора ONS – заявила, що деякі люди, можливо, неправильно зрозуміли запитання.

Написавши на сайті ONS, вона сказала, що існує «потенційна упередженість» в тому, як відповідали на питання «ті, хто відповів, що вони мають нижчий рівень володіння англійською мовою, деякі з них, можливо, помилково дали відповідь, що вони є трансгендерами».

Вона додала, що кількість людей, які помилково відповіли на питання, є «відносно невеликою», але достатньою для того, щоб намалювати неточну картину в тих районах, «де рівень неангломовних людей є вищим».

Майкл Біггс, професор соціології Оксфордського університету, публічно поставив під сумнів цю статистику в квітні.

У своїй статті в журналі Британського соціологічного товариства він зазначив, що напрочуд велика частка людей, які ідентифікують себе як трансгендерні, не розмовляють англійською (або валлійською в Уельсі) як рідною мовою.

Хоча під час перепису населення лише 10% людей заявили, що не розмовляють англійською як основною мовою, виявилося, що вони складають 29% від загальної кількості трансгендерних людей, сказав професор Біггс.

Наприклад, у лондонському районі Ньюхем найвищий відсоток людей, які ідентифікували себе як трансгендерні (1,51%). Цей район також має один з найвищих показників неангломовного населення – 35%, порівняно з 9% по країні.

Управління з регулювання статистики знизило категорію даних з «акредитованої офіційної статистики» до «офіційної статистики, що розробляється», щоб відобразити можливі недоліки.

Регулятор заявив, що інші статистичні дані, отримані в результаті перепису 2021 року, все ще вважаються повністю точними.

Раніше ONS заявляло, що його оцінки чисельності трансгендерного населення відповідають «міжнародним аналогам».

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар