Мальта Прайд 2024: Святкування 20 років прогресу та видимості

Тиждень прайду 2024 року на Мальті тривав з 6 по 15 вересня, відзначаючи 20 років з часу першого святкування прайду в країні.

Цьогорічна тема, #20YearssofPride, підкреслює не лише святкування різноманітності, але й постійну боротьбу за права та видимість ЛГБТІК+.

У рамках тижневого заходу відбулось близько 40 заходів, серед яких виставки, вечори вікторин, концерти та багато іншого.

Головна подія Мальтійського прайду, Марш рівності, відбулась в суботу 14 вересня, починаючи з фонтану Тритон у Валлетті о 18:00, після чого відбувся концерт на площі Святого Георгія.

Організатори заходу підкреслили, що хоча Мальта досягла значних успіхів – дев’ять років поспіль вона посідає перше місце в Європі за рівнем рівності ЛГБТК+, – на глобальному та місцевому рівнях ще багато чого треба зробити.

Прайд – це не просто святкування, а протест проти триваючої дискримінації та недостатнього представництва багатьох представників ЛГБТІК+ спільноти.

Цьогорічне святкування вшановує тих, хто боровся за рівність протягом останніх двох десятиліть, а також визнає роботу, яку ще належить виконати. Такі заходи, як цей, продовжують проливати світло на прогрес і виклики всередині спільноти.

Фото на обкладинці: Альянс райдужних спільнот (ARC)

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар