У Туркменістані почалися масові репресії проти геїв

Влада Туркменістану почала масштабні облави на представників ЛГБТ-спільноти. Приводом послужив вихід документального фільму про утиски гомосексуалів у країні, передає ArbatMedia

На початку липня Туркменська служба Радіо Свобода/Азатлик випустила документальний фільм “Невидима веселка Туркменістану”. Незабаром після цього поліція та інші силові структури Туркменістану почали рейди з метою виявлення ЛГБТ-людей.

Як повідомило джерело видання в управлінні поліції Туркменабада, поліцейські отримали вказівки перевіряти мешканців квартир і фіксувати випадки спільного проживання двох молодих людей. Правоохоронці опитують сусідів, щоб з’ясувати, чи відвідують цих чоловіків жінки. Якщо свідчень візитів жінок немає, мешканців реєструють як потенційних представників ЛГБТ.

Затриманих молодих людей доставляють до відділень поліції, де допитують і перевіряють мобільні телефони. За словами джерела, у разі виявлення контактів з ЛГБТ-активістами з Чечні або західних країн, а також із правозахисними організаціями, поліцейські піддають затриманих жорстокому побиттю. Переслідувань зазнають і орендодавці, які здали житло представникам ЛГБТ-спільноти.

Фільм “Невидима веселка Туркменістану” розповідає про життя ЛГБТ-спільноти та ситуацію з правами її представників у Туркменістані. Головний герой фільму – 29-річний Давид Омаров, був змушений емігрувати до Польщі. В інтерв’ю він розповів про проблеми ЛГБТ-людей у Туркменістані, тортури і тиск, яких зазнав він і його сім’я.

У Туркменістані стаття 133 Кримінального кодексу передбачає покарання за “мужолозтво” у вигляді позбавлення волі на строк від двох до 20 років.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар