Плакати за Палестину на ЛГБТ-марші в Кишиневі. GenderDoc-M довелося роз’яснювати свою позицію

Марш на підтримку ЛГБТ-спільноти, що пройшов у Кишиневі 16 червня, знову привернув увагу громадськості. Портал Moldova.org звернув увагу на те, що деякі учасники прийшли з плакатом “Queers for Palestine”. Однак одного з організаторів акції – правозахисний центр GenderDoc-M – звинуватили в тому, що він не підтримує пропалестинські гасла. Представники центру виступили з роз’ясненнями.

Портал Moldova.org звернув увагу на те, що цього року деякі учасники ЛГБТ-маршу в Кишиневі прийшли з плакатом “Queers for Palestine”. Прапор Палестини і плакати з подібними гаслами можна було помітити і на марші феміністок 8 березня. З цієї причини керівниця центру GenderDoc-M (GDM) Анжеліка Фролова відмовилася від участі в акції.

Деякі активісти виступили з критикою GDM. Представникам організації довелося роз’яснити свою позицію.

“Ми підтверджуємо свою прихильність просуванню прав ЛГБТ-людей і боротьбі з дискримінацією за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. У зв’язку з цим організація дотримується політики нейтралітету і неучасті в міжнародних конфліктах, якщо немає єдиної позиції всіх членів організації. Ці питання можуть торкнутися деяких бенефіціарів організації і внести розкол у суспільство, яке ми намагаємося підтримувати. Водночас центр GDM засуджує будь-яку війну, кровопролиття і вбивство мирних жителів”, – ідеться в заяві GenderDoc-M, опублікованій у Facebook 4 липня.

Представники центру зазначили, що цього року в ЛГБТ-марші брали участь кілька колон, щоб дати можливість одним учасникам висловитися, а іншим – свободу не приєднуватися до тих повідомлень, які їм не до душі.

“Проте навіть ця формула викликала критику на адресу організаторів, яких звинуватили в перешкоджанні вільному переміщенню між колонами під час маршу. У зв’язку з цим ми нагадуємо, що в обов’язки організаторів входить також захист учасників, які не хочуть, щоб на них транслювали повідомлення інших учасників”, – наголосили в GenderDoc-M.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар