Президента Франції Еммануеля Макрона розкритикували за поширення “трансфобних фейкових новин” напередодні виборів

Президент Франції Еммануель Макрон зіткнувся з негативною реакцією через свої нещодавні коментарі про самоідентифікацію транс-людей.

Зіткнувшись з падінням популярності, лідер партії “Відродження” назвав конкуруючий лівий альянс “Новий народний фронт” (NFP) “абсолютно божевільним” за обіцянку запровадити самоідентифікацію.

NFP пообіцяв “дозволити безкоштовну зміну цивільного статусу в органах РАЦСу”, що означає, що трансгендерні люди у Франції зможуть змінювати гендерні маркери у своїх юридичних документах з невеликими обмеженнями.

У розмові з жителями міста після церемонії біля пам’ятника “Appel du 18 juin” генерала де Голля, присвяченого Другій світовій війні, Макрон назвав цю обіцянку “жахливою” і заявив, що під керівництвом НКП будь-хто зможе піти “в мерію, щоб змінити [свою] стать“.

Наразі ті, хто бажає подати заяву на зміну гендерних маркерів у Франції, повинні зробити це перед суддею. Хоча немає юридичного зобов’язання робити операцію з корекції статі, заявники повинні довести, що їхній поточний гендерний маркер “не відповідає тому, що прийнято в їхньому соціальному житті”.

Виборці по всій Франції негативно відреагували на коментарі Еммануеля Макрона, дехто назвав їх “ганебними” і звинуватив президента в тому, що він “не усвідомлює страждань тих, кого це стосується“.

Одна людина написала у X: “Пане президенте, трансфобія – це не думка, а злочин. Припиніть переслідувати RN“.

“RN” означає “Національне об’єднання”, ультраправу політичну партію, яку очолює Джордан Барделла.

Національне об’єднання, колишній Національний фронт, колись маргінальна група, вже давно переслідується звинуваченнями в гомофобії, расизмі та антисемітизмі. Його засновник, Жан-Марі Ле Пен, назвав гомосексуальність біологічною аномалією, а також “особистим вибором” і заявив, що “педофілія” має “коріння … в захопленні гомосексуальністю”.

Еммануель Макрон несподівано призначив дострокові парламентські вибори в неділю (9 червня) після того, як його центристський альянс зазнав поразки від “Національного фронту” на виборах в ЄС.

Як повідомляє Politico, Progressistes LGBT+ (група квір-виборців, які підтримують Макрона) “глибоко шкодує про коментарі, спрямовані на стигматизацію трансгендерних людей”.

Потім група вказала на коментарі Макрона, зроблені в 2022 році, коли він сказав, що транслюдей “потрібно поважати” і що їхнє життя не повинно ускладнюватися через бюрократію.

Аналогічно, колишній міністр з європейських справ Клеман Бон написав у Twitter/X: “Для транслюдей, для ЛГБТ, для всіх … ми повинні відкинути стигму в політичному дискурсі і сприяти рівним правам“.

Члени партії NFP також колективно засудили Макрона, деякі з них заявили, що це свідчить про відчай президента після його рішення призначити дострокові вибори.

Олів’є Фор, перший секретар Соціалістичної партії, сказав: “Коли я бачу, як [Макрон] поширює фейкові новини і проявляє трансфобію, я думаю, що президент приймає найбільш популістські заяви, до яких він закликав протягом багатьох років“.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар