Вчителька-лесбійка стверджує, що її начальник звинуватив її в тому, що вона була «відьмою» на «ЛГБТК-шабаші»

«Я хочу справедливості, я хочу відповідальності, але найбільше я хочу, щоб це припинилося», – сказала вона після того, як подала позов до суду.

Відьомський сезон цього року настав рано: Геловін вже не за горами, «Агата» йде на Disney+, а директорка каліфорнійської школи для дітей з особливими потребами подала до суду на свого колишнього роботодавця після того, як член опікунської ради округу нібито звинуватив її у тому, що вона була «відьмою» на «ЛГБТК-шабаші».

«Я хочу справедливості, я хочу підзвітності, але найбільше я хочу, щоб це припинилося, і я хочу, щоб було певне усвідомлення того, що це відбувається», – сказала Роуз Тагнесі в інтерв’ю телеканалу KGTV в Сан-Дієго про ймовірну дискримінацію, яка призвела до її позову проти шкільного округу Гроссмонт Юніон (Grossmont Union High School District, GUHSD).

Як повідомляло KGTV на початку цього тижня, Тагнесі стверджує, що вона зіткнулася з переслідуваннями і помстою за те, що виступала проти «анти-ЛГБТК-політики» округу. Вона розповідає, що в якийсь момент за 28 років її роботи в окрузі їй сказали «не висовуватися» і попередили, що якщо члени опікунської ради округу дізнаються, що вона лесбійка, вони не затвердять її підвищення по службі.

Тагнесі розповіла KGTV, що більшу частину своєї кар’єри вона мовчала про свою сексуальну орієнтацію і за цей час отримувала схвальні відгуки про роботу (включно з останнім), численні підвищення і була названа Асоціацією шкільних адміністраторів Каліфорнії «Адміністратором року в галузі спеціальної освіти» у 2022 році.

Незрозуміло, як і коли члени правління дізналися, що Таґнесі – лесбійка. Але в її позові стверджується, що член правління Джим Келлі назвав Тагнесі та іншу співробітницю «відьмами, які були частиною ЛГБТК-шабашу». Келлі також нібито мав на увазі, що Тагнесі найняла іншу співробітницю, яка підпорядковувалася їй, тільки тому, що «вона гаряча».

Келлі заперечує ці звинувачення.

Тагнесі каже, що в серпні 2023 року її відправили в оплачувану адміністративну відпустку до завершення розслідування її поведінки та роботи. У її позові розслідування характеризується як «полювання на відьом», спрямоване на те, щоб «знайти будь-яку причину, через яку Рада анти-ЛГБТК-більшості могла б витіснити пані Тагнесі (та інших співробітників, які не поділяють так звані “Цінності Східного округу”) з GUHSD».

«Мені ніколи не казали, що я зробила. Мені ніколи не говорили, в чому мене звинувачують. Мені навіть не поставили жодного запитання», – сказала Тагнезі в інтерв’ю KGTV.

Як зазначає видання, Тагнесі відправили в оплачувану відпустку в тому ж місяці, коли правління GUHSD проголосувало 3 проти 2 за розрив зв’язків з постачальником послуг з охорони психічного здоров’я щодо надання послуг ЛГБТК+, які включають в себе направлення на гендерно-підтверджуючу терапію. Один з членів правління сказав, що округу необхідно знайти постачальника послуг, який би краще відображав «цінності Східного округу».

Тагнезі пішла у відставку з посади в GUHSD у лютому. У своєму позові вона характеризує свою відставку як «неправомірне конструктивне звільнення», стверджуючи, що її «робоче середовище було настільки заражене дискримінацією», що у неї «не було іншого вибору, окрім як звільнитися з GUHSD через ворожі умови праці».

Як зазначає The Advocate, відставка Тагнезі відбулася через три роки після викрадення учня з особливими потребами в середній школі Сантана в Санті, штат Каліфорнія, де Тагнезі була директоркою спеціальної освіти. У березні 2022 року 32-річний Родольфо Еммануель Ледесма визнав себе винним у численних сексуальних злочинах, пов’язаних з викраденням 16-річної учениці. Як повідомляється, Ледесма був звинувачений у тому, що в січні 2021 року заманив студентку до свого автофургону, де утримував її протягом п’яти днів. У березні 2022 року мати учня в інтерв’ю KUSI стверджувала, що «був інцидент, який почався в школі з однолітком і адміністратором, який зрештою увічнив усе це», але не надала подальших подробиць.

За повідомленням East County Magazine, після цього інциденту Тагнесі і ще троє співробітників школи, включаючи директора Тімоті Швухова і заступника директора Ларрі Едевальдта, були понижені в посаді з адміністративних до класних керівників. На засіданні ради директорів GUHSD у лютому цього року батько учениці заявив, що викрадення його доньки було «приховано».

Невідомо, чи було розслідування, про яке йдеться в позові Тагнезі, пов’язане з викраденням учениці, але в червні газета San Diego Union-Tribune повідомила, що в січні минулого року GHUSD, спираючись на результати «таємного кадрового розслідування», понизила кількох адміністраторів, в тому числі Швухова і Едевальдта, на посадах класних керівників.

За даними газети, GHUSD відмовився розкрити, про що йшлося в розслідуванні.

У травневому позові Швухов і Одевальдт звинуватили округ у порушенні законів штату про прозорість і їхніх прав на належну правову процедуру. Як і Тагнезі, вони стверджують, що їх тримали в невіданні щодо висунутих проти них звинувачень і причин їхнього пониження в посаді.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар