Учені дослідили можливість визначення орієнтації чоловіка за голосом

Учені із Сіднейського університету довели, що за голосом чоловіка можна встановити його сексуальну орієнтацію. Наукову роботу опублікували в журналі The Journal of Sex Research. У дослідженні йдеться, що вподобання гетеросексуальних чоловіків виявилося вирахувати легше, ніж орієнтацію бісексуалів.

В експерименті брали участь 70 осіб, які оцінювали 60 голосових записів. У добірці виявилися 20 гомосексуальних чоловіків, 20 бісексуалів і 20 гетеросексуалів. Завдання учасників полягало в тому, щоб відзначити, наскільки мужньо, на їхню думку, звучить той чи інший голос. Потім потрібно було припустити, яка сексуальна орієнтація у цієї людини.

Учасники експерименту практично безпомилково визначали за голосом орієнтацію гомосексуальних чоловіків і гетеросексуалів. Голоси бісексуалів навпаки змушували учасників довше думати. Зрештою їх відзначали як найбільш мужні з усіх перерахованих. Психологи із Сіднейського університету у своїй роботі припустили, що це знижує ймовірність дискримінації.

“У сукупності ці результати свідчать про те, що слухачі не можуть ідентифікувати бісексуальних чоловіків за їхніми голосами. Отже, хоча бісексуальні чоловіки, мабуть, піддаються меншому ризику зіткнутися з ідентифікацією за голосом і дискримінацією, ніж гомосексуальні, їх часто помилково приймають за натуралів”, – сказано в науковій роботі.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією