Одностатеві тайвансько-китайські пари тепер можуть легально реєструвати шлюби на Тайвані

Тайвань вже давно перебуває в авангарді азійського руху за права ЛГБТК-спільноти, ставши у 2019 році першою країною в регіоні, яка легалізувала шлюбну рівність.

Одностатеві тайвансько-китайські пари тепер можуть легально реєструвати свої шлюби на Тайвані, заявив у четвер Тайбей, вперше визнавши міжнаціональні союзи.

Тайвань вже давно перебуває в авангарді зростаючого руху за права ЛГБТК в Азії, ставши в 2019 році першою країною в регіоні, яка легалізувала шлюбну рівність.

Але напруженість у відносинах між Тайванем і Китаєм, який вважає самокерований острів частиною своєї території і підтримує щоденні військові пересування навколо нього, призвела до того, що транскордонні пари, які перетинають Тайванську протоку, не отримали такого ж права.

Тим часом гетеросексуальні пари, що складаються з китайського і тайванського подружжя, стикаються з більш складним процесом, ніж інші міжнародні пари, оскільки їм потрібно спочатку укласти шлюб за кордоном, а потім пройти співбесіду на Тайвані, перш ніж зареєструвати шлюб.

Але «відтепер одностатеві пари можуть підпадати під дію правил для гетеросексуальних пар», – заявив під час чергового брифінгу Лян Вень-Чіе, речник Ради у справах материкової частини Тайваню, яка займається справами між двома протоками.

«Спочатку пара має легально одружитись в одній з 35 країн, які визнають рівність шлюбів, і після подання свідоцтва про шлюб та інших документів «відповідні органи проведуть співбесіди з парою.

Тільки після проходження співбесіди на кордоні (в аеропорту та портах) вони можуть в’їхати в країну для реєстрації шлюбу. Це наш нинішній принцип для транскордонних шлюбів», – сказав він.

Лян додав, що правила, які регулюють гетеросексуальні транскордонні шлюби, вже давно існують, «щоб запобігти транскордонним фіктивним шлюбам і уникнути проблем з національною безпекою і соціальним порядком».

За його словами, заява, зроблена в четвер, свідчить про те, що «уряд дотримується принципу однакового ставлення до одностатевих і гетеросексуальних шлюбів».

В даний час на острові проживає близько 360 000 подружжів між громадянами Китаю та Тайваню.

Вони повинні чекати шість років, щоб подати заяву на отримання громадянства Тайваню – вдвічі довше, ніж громадяни інших країн.

Відокремлений від материкового Китаю вузькою 180-кілометровою (110-мильною) водною протокою, Тайвань має власний уряд, армію і валюту. Пекін заявив, що ніколи не відмовиться від застосування сили, щоб взяти демократичний острів під свій контроль.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією
Залишити коментар