У Кенії знайшли тіло ЛГБТ-активіста: правозахисники підозрюють, що це могло бути вбивством на ґрунті ненависті

Поліція Кенії розслідує смерть 20-річного ЛГБТ-активіста Едвіна Чилоби, тіло якого знайшли у металевому ящику на узбіччі дороги в окрузі Уасін-Гішу. Оператор мототаксі побачив, як з автомобіля без номерних знаків викинули підозрілу коробку, і повідомив про це поліції. Офіцери, відкривши її, побачили мертвого чоловіка, який був одягнений у жіночий одяг.

Про це пише ВВС, передає Zmina.

Місцева поліція зазначає, що мотив вбивства наразі невідомий. Однак правозахисні організації Кенії повʼязують це саме з сексуальною орієнтацією Чилоби, оскільки одностатеві стосунки у країні забороняються та переслідуються.

За словами друга загиблого хлопця Деніса Нзіока, Едвін був відомим ЛГБТ-активістом і в минулому зазнавав нападів за свою активність.

Правозахисники відреагували й у соцмережах. Так, організація “The Gay and Lesbian Coalition of Kenya” зазначила: “Неможливо навіть пояснити словами, що ми, як спільнота, зараз почуваємо. Едвін Чилоба був борцем, який невпинно боровся, щоб змінити серця та уми суспільства, коли справа доходила до життя ЛГБТК+. Ще одна душа, втрачена через ненависть”

Своєю чергою Національна комісія з прав геїв і лесбійок написалаЕдвін був улюбленим і цінним членом своєї спільноти, який використовував доступні йому платформи, щоб боротися за те, що було правильним! Цей жахливий вчинок став ударом по спільноті ЛГБТ+ і залишив нас усіх в шоці! Вбивство само по собі було жахливим, але те, як безжалісно викинули його тіло, робить ситуацію ще більш принизливою! Смерть Едвіна нагадує нам про те, що квір-люди продовжують піддаватися нападам по всій країні”.

Відомо, що одностатевий секс у Кенії карається позбавленням волі на строк до 14 років. Хоча такі судові справи розглядаються рідко, члени ЛГБТ-спільноти регулярно стикаються з дискримінацією та стигмою, а спроби декриміналізувати одностатевий секс постійно зриваються.

Минулого року вбивство небінарної лесбіянки Шейли Лумумби призвело до кампанії у соціальних мережах #JusticeForSheila. Аналогічні гештеги використовували у 2021 році – #JusticeForErica та #JusticeForJoash – після вбивства трансгендерної активістки Еріки Чандри та ЛГБТ-активіста Джоаша Мосоті.

Нагадаємо, що в Англіканській церкві – материнській церкві Англіканської співдружності, що налічує близько 77 мільйонів вірян в усьому світі, з’явився перший небінарний священник. Бінго Еллісон, який користується займенником “вони” та є батьком трьох дітей, живе і служить у східному передмісті Ліверпуля.

Джерело

Сподобалось? Знайди хвилинку, щоб підтримати нас на Patreon!
Become a patron at Patreon!
Поділись публікацією